Gå direkt till innehåll

Vässla 2 och Vässla kick – goda nyheter för alla pendlare

Rickard Bröms är pendlaren som tröttnade på trängseln och grundade Vässla. Efter över tusen sålda elmopeder kommer nu nästa generation – och dessutom en eldriven sparkcykel. Vi tog en pratstund med Rickard om de nya vässlorna.

Det har skrivits mycket negativt om eldrivna sparkcyklar på senare tid. Att de är i vägen och skräpar ner, bland annat. Hur är Vässla Kick annorlunda?


– Det är inte själva fordonet som folk jamsar om, det är ovanan att se främmande fordon som parkeras lite hipp som happ. Den stora skillnaden med vår kick är att du äger den, vilket innebär att du har full tillgång till den. Om du åker ett par-tre gånger om dagen så kommer du kunna räkna hem investeringen på ett par månader jämfört med att hyra.

Ni har också släppt en ny Vässla-moped. Vad är skillnaden mot den förra?

– Det är framför allt tre stora grejer som gör massor för körupplevelsen. För det första har vi ökat däckstorleken, det gör underverk för stabilitet och körkänsla. För det andra har vi ändrat utseendet på framvagnen. Framlykta, ny framskärm och ny frilagd display ger ett sportigare och fräschare uttryck. Som sista grej har vi ökat sitthöjden med två centimeter. Det låter nästan som tramsigt lite, men faktum är att det gör magi för ergonomin. Vi har även lagt till att man får köpa hem sin moppe och testa den i två veckor. Diggar man den inte så är det ”no questions asked” och bara att skicka tillbaka den.  

Vem är det som köper en Vässla?

– Mestadels kloka människor som tycker att det är koko att sitta ensam i bil när man åker till jobbet. Det är inte rimligt att använda ett stycke plåt om 1,5 ton för att flytta 80 kg människokött några kilometer. 

Jag vet inte om en sparkcykel eller elmoped passar mig bäst. Hur ska jag tänka för att välja rätt?

– Plättlätt. Har du 0-2 km till jobbet så väljer du en kickis. Har du längre så väljer du en moppe.

 

Fler törstar efter det enkla båtlivet

Skidsäsongen varar ända fram till påska

Fem resmål där kronan räcker lite längre