Gå direkt till innehåll

Spara pengar när du e-handlar!

Är det möjligt att spara pengar när du handlar på nätet? Ja, faktiskt! I Sverige finns sedan några år tillbaka en handfull företag som erbjuder cashback-tjänster, det vill säga återbäring på köp som görs i anslutna webbutiker.

Fenomenet är ganska nytt i Sverige och en av de första aktörerna ut på den svenska marknaden är Refunder som nu funnits i snart fem år. I USA och Storbritannien har fenomenet funnits längre och där går en stor andel av alla onlineköp via cashback-företag.

Hur fungerar det?

Cashback-företagen sluter bland annat provisionsavtal med e-handlare och bokningssidor. I utbyte mot provisionen får e-handlaren hjälp med marknadsföring och att hitta nya kunder till sin butik. Provisionen som cashback-företaget får från e-handlaren delas sedan med kunden som på det sättet får återbäring på sitt köp. En win-win för alla!

Faktiska pengar tillbaka eller intjänade poäng?

Beroende på vilken cashback-tjänst du använder kan du få din återbäring på olika sätt. Vissa erbjuder återbäringen i form av faktiska pengar som sätts in på ditt medlemskonto. Andra tjänster ger återbäring i form av poäng som kan växlas in mot rabatter, kuponger eller andra erbjudanden. Det finns också tjänster där pengarna sätts in i långsiktiga sparformer som till exempel pensionssparande eller där din återbäring helt eller delvis kan delas med idrottsföreningar som du väljer.

Vad ska jag tänka på innan jag blir medlem?

Tjänsterna fungerar lite olika och det kan vara bra att kolla upp vad som passar dig bäst. Hur vill du ha din återbäring, vilka regler gäller för utbetalning och vilka butiker har företaget avtal med?
Det kan också vara bra att titta på vilken procentsats för återbäring som gäller för respektive butik.

Det är enkelt

Medlem blir du genom en enkel registrering och sedan är det bara att börja handla. Kom ihåg att gå via cashback-sidan till butiken där du vill handla för att du ska kunna få återbäring.
Och du – det är inget som hindrar dig från att vara medlem hos flera!

Smidigt när du handlar

Flera av tjänsterna har en så kallad plug-in som man laddar ner till sin webbläsare. I de flesta fall installeras då en knapp i webbläsaren som aktiveras när du besöker en webbutik som erbjuder återbäring när du handlar. Genom att klicka på knappen så registreras köpet på din användare och du får återbäring. Du kan så klart alltid börja ditt köp genom att gå via cashback-sidan till den butik du vill handla i.

Exempel på cashback-tjänster 

Refunder.se – betalar ut återbäringen direkt på ditt konto
Sponsorhuset.se – dela återbäringen med din idrottsförening

Erbjudande från Refunder - få 50 kr efter ditt första köp!

Bli medlem hos Refunder och få 50 kr när du gör ditt första köp. Dina 50 kr sätts in tillsammans med din återbäring på ditt Refunder-konto när du samlat ihop 100 kr i återbäring. Du kan sedan flytta över pengarna till ditt bank- eller PayPalkonto. Erbjudandet om 50 kr extra gäller när du handlat  från en av Refunders anslutna butiker inom en vecka från det att du blivit medlem. 
Medlemskapet hos Refunder är gratis.

Bli medlem hos Refunder

Fem resmål där kronan räcker lite längre

Handla säkert på nätet

Bli matsmart och spara pengar