Gå direkt till innehåll

Skidsäsongen varar ända fram till påska

Missade du fjällen under sportlovet? Ingen fara alls. Skidsäsongen i våra svenska fjäll pågår ända fram till påska, med många ljusa timmar att njuta av backen. Vi frågade Annica Staffansson, bokningsansvarig på Idre Himmelfjäll, om vad som kan vara bra att tänka på inför den sena skidsemestern.

Varför ska jag boka en skidresa sent på skidsäsongen?
– Det är nu skidåkningen är som bäst! Solen kikar fram, dagarna blir längre och snön har den där härliga konsistensen. Minusgrader i backen och strax under nollan i luften. Kan det bli bättre?

Har du några tips på vad jag ska packa ner?
– Glöm inte solkräm med hög skyddsfaktor, solglasögon, sittunderlag för njutning i solgropen och oändligt med fika så att både stora och små håller sig glada. Nästan ännu viktigare är vad du helst bör lämna hemma, nämligen jobbdator, jobbtelefon och alla ”måsten”.

Vad är det viktigaste att komma ihåg inför resan?
– En viktig sak att komma ihåg är att boka extraprodukter som skidor, skipass, städning och skidskola i förväg. Det förenklar hela semestern och gör det enklare att komma in i ”semestermood” redan när ni börjar åka mot fjällen.

Vad skulle du rekommendera för boende för en småbarnsfamilj?
– Om du väljer Idre Himmelfjäll skulle jag rekommendera ett boende i området Toppheden. Det ligger nära pisten, barnområdet, skidskolan och restaurangen. Ett riktigt Ski-in Ski-out-område alltså. Sen har området en fantastisk utsikt mot fjällvärlden som bonus.

Upp till 20% rabatt på skidresan

Idre Himmelfjäll är Sveriges nyaste och modernaste skidanläggning och invigdes så sent som julen 2019. Med snögaranti fram till påsk och 18 nedfarter genom slingrande trollskog är det en perfekt destination för alla, men kanske framför allt för familjer

Till och med 5 april 2020 får du som är kund hos Ecster 10% rabatt på boende och 20% rabatt på skipass och skidhyra. Gäller vid  ny förbokning och minst en veckas vistelse.

Ring 0253-40200 för att boka och uppge kod ECSTER för att ta del av rabatten.     

https://www.idrehimmelfjall.se/

11 saker att ha koll på när du reser

Fem resmål där kronan räcker lite längre

Förhindra inbrott – knepen som tjuven ogillar