Gå direkt till innehåll

Mindre teknikstrul i hemmet

Äh, nu funkar inte internet!, det är en fras som många nog har hört. Krånglande uppkoppling har kanske blivit ett av vår tids vanligaste klagomål. Och visst är det onekligen frustrerande när saker som bara ska fungera inte gör det. Dessutom finns det långt fler prylar än en svajig nätuppkoppling som kan skapa tandagnisslan. Idag inhyser många hem digitalteve, trådlös musikanläggning, surfplatta, smart belysning, hemlarm, smartphone … Inte så konstigt att någon av alla teknikprylar strejkar ibland. Men, inte desto mindre vill man ha en snabb lösning.

Teknikkompisar i hela landet

Sedan ett par år tillbaka finns startupföretaget TechBuddy. De såg privatpersoners behov av tekniksupport och utformade en tjänst utifrån det. I TechBuddys nätverk ingår 600 frilansande teknikkunniga buddies, utspridda över hela landet.

Tjänsten funkar så att man först gör en anmälan där man får beskriva vad man behöver hjälp med, via företagets hemsida eller genom att ringa. Därpå blir man uppringd av en tillgänglig teknikexpert, en TechBuddy, som efter en avstämning också är den som kommer hem och åtgärdar problemet. Och fort går det – aldrig mer än 48 timmar från kontakt till besök garanterar företaget.

"Vi vill göra teknik roligt och enkelt, inte bara genom support utan också genom att inspirera och vägleda kunden."

Fixar nästan allt

TechBuddy tar sig an i stort sett allt som har med teknik att göra, så länge det inte är rena hantverksjobb eller hårdvara som är trasig, alltså om själva apparaten har gått sönder. Huruvida problemet kan avhjälpas klargörs i det inledande samtalet.

– Många tror att det mest är äldre personer som anlitar oss, kanske för att äldre inte vuxit upp med tekniken på samma sätt som yngre. Men så är det inte. Många av våra kunder är unga personer som bara vill att tekniken hemma ska funka och det så snart som möjligt, säger Emma Wikefeldt, marknadschef på TechBuddy.

Utnyttja RUT-avdraget

Du som anlitar en teknikexpert i hemmet kan använda dig av RUT-avdraget för hushållsnära tjänster.

Minsta tid som TechBuddy debiterar är en timme, som efter RUT-avdrag kostar 399 kronor. Därefter kostar det 99 kronor per påbörjad kvart.

Erbjudande från TechBuddy

Just nu får du 15% rabatt när du anlitar TechBuddy genom Ecster. Uppge koden ECSTER15 när du gör din bokning.

https://www.techbuddy.se/ecster

Vilka är era experter?

– Det är väldigt olika. Bakgrund, ålder, killar och tjejer – det varierar. Men alla har gemensamt att de älskar teknik! Emma Wikefeldt understryker också att TechBuddy är leverantörsneutrala. Det spelar alltså ingen roll, exempelvis vilken bredbandsleverantör eller märke på datorn som kunden har, säger Emma Wikefeldt.

Exempel på teknik du kan få hjälp med:

  • Nätverk – wifi och uppkoppling
  • Dator – som krånglar, koppla till skrivare, programinstallation m.m.
  • TV – installera box, koppla till flera rum m.m.
  • Övrig teknik – trådlösa högtalare, smart belysning, vissa hushållsapparater, smartphones, surfplatta.

Du kan få hjälp med i stort sett allt som rör teknik. Undantaget är jobb som kräver specialiserade hantverkare.

– Vi jobbar heller inte med att sälja specifika tjänster eller produkter. Vi är helt oberoende vilket är viktigt för vårt förtroende, säger Emma.

Apparna som hjälper din ekonomi

Ligg steget före ID-kaparna

Apparna som hjälper din ekonomi