Gå direkt till innehåll

Ljudböckerna som får dig att skratta och gråta

Hösten är som gjord för att fyllas med den spänning och avkoppling som bara en riktigt bra bok kan ge. Med en ljudbok finns ännu fler tillfällen att fylla vardagen med berättelser. Här listar vi i samarbete med BookBeat några titlar som får dig att rysa och mysa i höst.

Gå på djupet med G.W

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv: berättelsen om mitt yrkesliv

Leif G.W Persson

 

Kriminolog, författare, tv-personlighet – men framför allt älskad. Författaren kräver knappast någon vidare introduktion.

Den här andra delen i Leif G.W Perssons självbiografi överlappar den första delen Gustavs grabb och fokuserar på det driv som format G.W:s karriär från mästerdetektiv i kortbyxor till den brotts-guru i jägarväst vi alla känner i dag. Vi bjuds också på handfasta tips till den som drömmer om en egen karriär som mästerdetektiv och – såklart – också en och annan känga mot den svenska polisen.

 

Trösta dig med Misslissibell

Ni vann aldrig – så tog jag mig levande genom högstadiet
Lisa Jonsson, Pernilla Karlsson

Misslissibel är en glad och sprallig tjej som tipsar om smink och talar om sin kärlek till hästar på Instagram och Youtube.

Men den här boken handlar om Lisa Jonsson – tjejen bakom aliaset – och det är inte alls en lika glad historia. I takt med att den offentliga personen blev mer och mer populär blev den unga tjejen Lisa mer och mer utsatt för utfrysning, svek och näthat som inte ens slutade när hon bytte skola.

För den som är i de känsliga åren kan det vara en tröst att höra att även videobloggkändisar dras med tonårsproblem och att det går att ta sig igenom dem. Boken, som är faktagranskad av antimobbningsnätverket Friends, ger också tips och råd till dig som blivit utsatt eller har någon i din närhet som utsatts för mobbning.

 

 Mys med Moyes

En andra chans

Jojo Moyes

 

Här är den äntligen – den tredje och sista delen i serien om Louisa Clark. Handlingen utspelar sig i New Yorks finare värld dit ”Lou” kommit i hopp om ett nytt liv, samtidigt som hon håller distansförhållandet med Ambulans-Sam vid liv. Men ett möte på en välgörenhetsbal ställer allt på sin spets.

Jojo Moyes är en av Storbritanniens bäst säljande författare och hennes böcker har förmågan att gripa tag i läsaren från första sidan. Du som inte läst eller hört de båda andra delarna har en riktigt lång och mysig höst framför dig.

  

Fångas av Persbrandt

Mikael Persbrandt: Så som jag minns det
Carl-Johan Wallgren

 

”Så fyllda av brunnar av skam och ångest var mina minnen att jag fick tillverka ett öskar av silver för att kunna se ljuset reflekteras”.

Så beskriver Mikael Persbrandt själv det plågsamma arbetet med självbiografin, ett brutalt ärligt porträtt av succéerna och skandalerna som kantat hans karriär, av uppväxten med en ensamstående mamma och av hans liv som det ser ut i dag. Persbrandt räds inte några detaljer och drar sig inte för att nämna inblandade i skandalerna med namn.

Att han själv läser upp boken i ljudboksformat bara förstärker den råa, självutlämnande känslan.

 

Skratta med Jenny

Det lilla bageriet på strandpromenaden
Jenny Colgan

 

I den här feelgood-romanen möter vi Polly som efter en misslyckad karriär och ett lika misslyckat förhållande flyttar in ovanpå ett bageri i en liten by. Här möter hon nya vänner i form av fiskaren Tarnie och en skadad lunnefågelunge. Mindre vänligt inställd är hyresvärdinnan tillika ortens bagare, som ser att fler och fler föredrar Pollys nybakade bröd framför hennes.

En berättelse med mängder av charm som värmer dig under långa höstpromenader, eller varför inte under brödbaket.