Gå direkt till innehåll

Ljudböcker för alla smaker!

Hösten är som gjord för att fyllas med den spänning och avkoppling som bara en riktigt bra bok kan ge. Med en ljudbok finns ännu fler tillfällen att fylla vardagen med berättelser. Här listar vi i samarbete med BookBeat några titlar som får dig att rysa och mysa i höstmörkret.

Historisk crime:

1795 - Niklas Natt och Dag

Den tredje och avslutande delen i Bellman noir-trilogin.

Likt ett skadskjutet djur stryker Tycho Ceton runt i staden mellan broarna, medan han filar på en plan för att återta den glans han förlorat. Han ska ställa till med ett spektakel mer häpnadsväckande, mer hänförande och mer avgrundsdjupt vidrigt än något som dittills skådats i detta vidunderliga och vedervärdiga Stockholm.

Den som satt sig i sinne att stoppa honom är Emil Winge. Men denne känner hur stödet för hans jakt börjar tryta. De paranoida myndigheterna har viktigare saker att ägna sig åt, och hans vapendragare Mickel Cardell är upptagen av en egen jakt efter Anna Stina Knapp, som försvunnit efter hennes båda barns död.

Biografi:

Hon hette Esmeralda - Minna Tunberger & Melinda Jacobs

Familjehemsmamman Melindas egna ord om kampen för barnen.

Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många. Vi lär även känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Inte minst får vi följa Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring – en kamp som leder till en lagändring där man äntligen börjar ta hänsyn till barnets bästa.

Gratis ljudböcker 40 dagar – utan bindningstid

De här titlarna och tusentals andra hittar du hos BookBeat. Som ny kund med rabattkod får du 40 dagar gratis när du provar vår tjänst för ljudböcker och e-böcker.

Efter kampanjperioden kostar tjänsten från 99 kr/mån. Ingen bindningstid.

Ta del av erbjudandet här

Roman:

Bortom horisonten - Jojo Moyes

Jojo Moyes är tillbaka med ett historiskt drama om krigets kvinnor!

Året är 1946, och det är dags för ”krigsbrudarna”, de tusentals kvinnor som gift sig under kriget, att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem. Skeppet går från Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa. Med på båten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med. Den gravida Margaret är en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv, inget vet att hon bär på en hemlighet.

Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia.

Spänning:

Box - Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Intensiv spänning av nya författarduon Läckberg Fexeus – första delen i nagelbitande serie.

När en kvinna hittas död i en låda som genomborrats av svärd står polisen frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi.

De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas innan offren blir fler. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det. Båda bär dessutom på mörka hemligheter. Deras förflutna tycks höra samman med det som sker och tempot skruvas upp alltmer. De behöver ligga steget före mördaren, lära känna vansinnet för att kunna stoppa det.

 

Gratis ljudböcker 40 dagar – utan bindningstid

De här titlarna och tusentals andra hittar du hos BookBeat. Som ny kund med rabattkod får du 40 dagar gratis när du provar vår tjänst för ljudböcker och e-böcker.

Efter kampanjperioden kostar tjänsten från 99 kr/mån. Ingen bindningstid.

Ta del av erbjudandet här