Gå direkt till innehåll

Hjälp ditt barn att plugga smart i sommar

Sommarlovet är äntligen här för många och visst är det härligt med långledigt utan krav. Men hur gör man om ens barn ligger efter i skolan och kanske känner att de inte riktigt kan ta det där sommarlovet? Eller vill ditt barn kanske ligga steget före till höstens skolstart? My Academy, som jobbar med läxhjälp och studiecoachning, delar sina bästa tips för en effektiv och rolig studiesommar.

Sätt ett mål för sommaren

Det är bra med ett konkret mål som att komma ikapp med matten eller att kämpa för att nå ett högre betyg i ett ämne under hösten. Det är viktigt att det är rimligt att uppnå målet.

Planera tillsammans

Om barnet ska studera hemma, gör ett snyggt och tydligt schema tillsammans som ni sätter upp synligt. Bestäm vilka dagar barnet ska plugga, hur länge och vad. Sätt upp kortsiktiga mål. Vad ska barnet göra vid varje pluggtillfälle.

Lägg undan mobilen

När skolarbete står på sommarschemat, se till att barnet lägger undan mobilen eller andra skärmar som kan störa fokus.

 

När pluggandet är klart - belöna

När plugg pågår, lägg undan mobilen. Plocka fram och belöna med när dagens uppgift är löst.

När pluggandet är klar - belöna

När barnet löst dagens uppgift, se till att belöna! Kanske en glass eller frukt. Eller att barnet får kolla Snapchat, Youtube eller en favoritserie.

Skaffa en studiecoach

Med en studiecoach kan ditt barn få lära sig att plugga smartare. Med rätt studieteknik går det snabbare att lösa uppgifter och resultatet blir oftast bättre.

Hoppas dessa tips hjälper er att hitta balans mellan pluggandet och sommarledigheten!

Hyr ut din bostad och fyll på semesterkassan

Perfekt läge att köpa elmoped

Skaffa elcykel och få hjälp med trampet