Gå direkt till innehåll

Checklista inför förskolestarten

Efter sommaren kan man nästan längta till att komma in i vardagsrutinerna igen. I alla fall nästan. Du som har barn i förskoleålder vet att det finns en massa saker att tänka på inför terminsstarten. Här får din semestervirriga hjärna hjälp med det allra viktigaste.

1. Inomhus

Praktiska kläder att leka och pyssla i, inneskor och gymnastikkläder. Barnen växer fort så för säkerhets skull är det bra att kolla att storlekarna fortfarande stämmer. Kom ihåg att även packa ner de ombyteskläder som ska finnas på förskolan redan första dagen.

2. Utomhus

Fastän solen fortfarande värmer så kommer regnet och kylan snabbare än du tror. Se över regnkläder, stövlar och övriga ytterkläder så att de passar och finns framtagna. Packa ner solskyddskrämen för de soliga dagarna.

3. Hämta/lämna

Förbered cyklarna i förväg så slipper du tänka på det under hektiska vardagsmorgnar. Kontrollera att däcken är pumpade, att cykellås finns och att hjälmarna passar. Kolla också att cykelstol och hjälm fortfarande passar de små som kanske inte har åkt med sedan före sommaren.

För dig som tar bilen har det blivit dags för en ny bilstol om barnen vuxit under sommaren. Den som föredrar en rask promenad på morgonen kan behöva se till att vagnen är framtagen och avtorkad. Du och barnet tillbringar många timmar med vagnen varje vecka, så om den inte håller måttet kanske det är dags att skaffa en ny.

4. Äventyr

Det hjälper inte att du är i tid för avlämningen om du krävt diverse packning för utflykter och dagsäventyr. Ryggsäckar, ryggsäcksspännen, kåsor och sittunderlag för utflyktsdagarna behöver finnas. Även om utflykterna kanske inte börjar första förskoleveckan är det bra att ta fram allt som kommer att behövas redan nu. Då har du också god tid på dig att klicka hem det som saknas och slippa sista minuten-inhandling utan att kunna jämföra priser.

Mindre teknikstrul i hemmet

Handla säkert på nätet

Bli matsmart och spara pengar