Gå direkt till innehåll

Enkla trick som gör hemmafixet roligare

Vad är det som skiljer proffs från hemmafixare? Ja, det mesta faktiskt, men en sak är alla små tips och tricks som proffsen ofta tar till för att göra arbetet enklare. Här bjuder XL-BYGG på några tips som du kan ha nytta av. Lycka till med ditt projekt!

1. Slipp sprickor när du spikar

Du har säkert varit med om att en bräda som du spikat nära kanten börjat spricka. Det går faktiskt att undvika med enkla medel.  Genom att göra spiken lite trubbigare minskar du risken för sprickor, även om det kanske tar några hammarslag extra.

 

2. Märk upp hål på väggen

Det här är egentligen så löjligt enkelt och självklart. Ändå är det nog många av oss som stått och måttat lite på känn när vi ska sätta upp en brandvarnare eller router på väggen eller i taket.

3. Slipp dropp från penseln

När du till exempel målar dörrfoder eller fönster är det lätt att det hamnar färg på golv och fönsterbrädor. Om färgen hinner torka kan det bli riktigt tufft att få bort den. En vanlig gummisnodd kan hindra att färgen droppar och håller dessutom burkens kanter rena.

4. Färg utan skinn

Ett annat färg-trick som är så enkelt så det är löjligt. Det är såklart superviktigt att locket sitter tätt innan du vänder burken upp och ner. För säkerhets skull kan det vara bra att förvara färgburken i en påse och inte ställa den direkt på golvet.

5. Dra ut spiken enkelt

Har du en lång spik som är svår att få bort med din vanliga klohammare? Du behöver oftast inget annat verktyg än det du redan håller i. Genom att vända på hammaren ändrar du vinkeln, vilket kan göra att spiken lossar lättare. Smart va?

Fixartider hos XL-BYGG:

Just nu finns det extra fina erbjudanden för alla hemmafixare i din XL-BYGG-butik, till exempel de här två nedan. 

Kampanjerbjudandet gäller i din XL-BYGG butik och enbart under perioden 14/5 – 1/6 2020. 

 

Över 1 000 kronor i rabatt

Borrskruvdragare Bosch GSR 18-2-LI Professional

Laddningsbar skruvdragare inklusive två batterier, laddare och hård väska.

Pris: 1895kr (rek. ca pris 2995kr)

 

Under halva priset

Träolja Beckers Elit

En kvalitetsolja för behandling av obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä utomhus.

Pris 179 kr (rek. ca pris 427kr)

XL-BYGGs kampanj