Black Friday – så ligger du steget före i fyndjakten

Under Black Friday-helgen som i år börjar 23 november finns det fantastiska möjligheter att fynda allt från kläder till tekniska prylar och resor. Men hur gör man de bästa fynden? Här får du fem tips som förbereder dig inför superrean.

1. Bestäm vad du vill ha

Skriv en topplista över de saker du helst av allt vill köpa. Ta reda på vad de kostar i dag och läs recensioner så du får bekräftat att de är bra. Skapa en bokmärkesmapp på datorn där du samlar grejerna du är intresserad av så hittar du dem lätt när det är dags att fynda.

topplista

Med grundlig research blir det lättare att göra bra fynd.

2. Bli kompis med butikerna

Få koll på vilka butiker som kommer att delta i årets rea, till exempel via denna lista hos pricerunner.se. Eller så gör du egen research på butikers sajter eller sociala medier. Vill du få erbjudanden tidigt? Se till att prenumerera på butikens nyhetsbrev, även om du prenumererar dagen innan Black Friday är det antagligen inte för sent att få mejlen under Black Friday-helgen.

 

3. Undersök kassan

Om du tänker fynda på nätet, bekanta dig med butikens kassa innan så spiller du inte tid i onödan när det är dags. Behöver du skapa ett konto för att handla där? Se till att göra det innan Black Friday.

Vilka betalningsalternativ erbjuds? Planerar du att köpa på delbetalning – läs på villkoren och vilka alternativ som finns så slipper du lägga tid på det vid köptillfället. 

Kolla in webbshoppens kassa så kan genomföra köpet snabbare och dessutom planera på vilket sätt du vill betala.

4. Betala med rätt kreditkort

Det kan vara en bra idé att betala med ditt kreditkort i stället för kortet som är kopplat till ditt bankkonto. Många kreditkort (till exempel Ecster-kortet) har ett köparskydd påkopplat och det är också vanligt att kort ger bonus när du handlar med dem. Bonusen kan exemplevis lösas in mot varor och tjänster i en bonusshop.

Genom att betala med kreditkort ligger du heller inte ute med dina egna pengar eftersom du betalar först nästkommande månad med de flesta kreditkort. På så sätt kan du köpa hem varor utan att pengarna omedelbart dras från ditt bankkonto och returnera dem om köpet inte skulle kännas helt rätt. 

5. Räkna in frakten vid utlandsköp

Tänker du handla på utländska sajter? Särskilt amerikanska sajter brukar ha väldigt generösa deals. Men även om det verkar vara ett bra klipp, var noga med att kolla upp frakt- och tullkostnader. Det kan bli så att kalaset blir dyrare än om du skulle köpa samma vara på en motsvarande svensk sida.

Lycka till med shoppingen!

Apparna som hjälper din ekonomi

Apparna som hjälper din ekonomi

Eltjuvarna som knaprar mest på plånboken

Eltjuvarna som knaprar mest på plånboken

Bli matsmart och spara pengar

Bli matsmart och spara pengar