Black Friday - fem smarta tips inför årets shoppinghelg

Årets största shoppinghelg närmar sig. Under Black Friday-helgen som börjar 24 november finns det fantastiska möjligheter att fynda allt från kläder till tekniska prylar och resor. Men hur gör man de bästa fynden? Här får du fem tips som förbereder dig inför superrean.

1. Gör en topplista

Skriv en topplista över de saker du helst av allt vill köpa. Ta reda på vad de kostar idag och läs recensioner så du får bekräftat att de är bra. Skapa en bokmärksmapp på datorn där du samlar grejerna du är intresserad av så hittar du dem lätt när det är dags att fynda.

topplista

Med grundlig research blir det lättare att göra bra fynd.

2. Bli kompis med butikerna

Få koll på vilka butiker som kommer delta i årets rea, till exempel via denna lista hos pricerunner.se. Eller så gör du egen research på butikers sajter eller sociala medier. Vill du få erbjudanden tidigt? Se till att prenumerera på butikens nyhetsbrev.

3. Undersök kassan

Om du tänker fynda på nätet, bekanta dig med butikens kassa. Behöver du skapa ett konto för att handla där? Se till att göra det innan Black Friday.

Vilka betalningsalternativ erbjuds? Planerar du att köpa på delbetalning – läs på villkoren och vilka alternativ som finns så slipper du lägga tid på det vid köptillfället.

Kolla in webbshoppens kassa så kan genomföra köpet snabbare och dessutom planera på vilket sätt du vill betala.

4. Betala med kreditkort

Det vanligaste betalsättet som erbjuds är kort. Det kan vara en bra idé att betala för varor med ditt kreditkort. Då har du ett extra skydd om något går fel eftersom många kreditkort har ett köparskydd påkopplat. Dessutom ligger du inte ute med dina egna pengar eftersom med de flesta kreditkort betalar du först nästkommande månad.

5. Utlandsfynda?

Tänker du handla på utländska sajter? Särskilt amerikanska sajter brukar ha väldigt generösa deals. Men även om det verkar vara ett bra klipp, var noga med att kolla upp frakt- och tullkostnader. Det kan bli så att kalaset blir dyrare än om du skulle köpa samma vara på en motsvarande svenska sida.

Lycka till med shoppingen!

Använd Ecster-kortet när du fyndar

Att handla med Ecster-kortet på nätet är enkelt, smidigt och tryggt. Du har alltid upp till åtta veckors räntefri kredit och du har möjlighet till flexibel betalning när du vill kunna jämna ut dina månadskostnader. 

Läs mer och ansök här

Apparna som hjälper din ekonomi

Apparna som hjälper din ekonomi

Eltjuvarna som knaprar mest på plånboken

Eltjuvarna som knaprar mest på plånboken

Bli matsmart och spara pengar

Bli matsmart och spara pengar