Gå direkt till innehåll

Apparna som hjälper din ekonomi

Luncha för halva priset, sälj något du inte behöver eller hyr ut din gamla kajak. Här är ett gäng appar som din plånbok kommer att älska.

Karma

Ligger det i tiden? Yes. Är det bra för både miljön och plånkan. Jepp. Med appen Karma kan du lägga vantarna på lyxigt fika eller en finlunch som inte sålt slut under dagen och få upp till 50 procent rabatt. Superdeal för dig samtidigt som du gör en insats för miljön. På minussidan: Än så länge finns tjänsten bara i Stockholm.

Ladda ner Karma för Iphone

Ladda ner för Karma Android

Hygglo

Hyr istället för dyr! Det hade kunnat vara Hygglos slogan. Det riktigt smarta med Hygglo är att du både kan spara och tjäna pengar; hyr något istället för att köpa nytt – och tjäna en extra slant på att hyra ut något du inte använder varje dag.

Ladda ner Hygglo för Iphone

Ladda ner Hygglo för Android

Matpriskollen

Matpriskollens redaktörer skriver av alla matbutikers reklamblad och serverar dem kategoriserade och klara i din mobil varje vecka. Nu kan du bevaka extrapriser och göra klipp på oxfilé, blöjor, köttfärs och andra matfavoriter samtidigt som du gör ditt för att minska onödiga pappersberg från reklam. Snyggt Matpriskollen!

Ladda ner Matpriskollen för Iphone

Ladda ner Matpriskollen för Android

Ikea Köp&sälj

Okej då, det är ingen app. Men väl ett smart samarbete mellan Blocket och Ikea. Här får en massa begagnade Ikeamöbler ett nytt hem varje dag, istället för att köpas nya. Annonserna visas både på ikea.se och blocket.se.

Till Ikea Köp&sälj

Veckopengen

Appen som är mer än en digital spargris. Här lär sig barnen också om sparande och ekonomi med hjälp av smarta funktioner som ränta på veckopengen och belöningar för att hjälpa till.

Ladda ner Veckopengen för Iphone

Ladda ner Veckopengen för Android

Spara kvittot

Glöm högarna med skrynkliga papperskvitton. Med Spara kvittot kan du få kvittot direkt till din mobil från anslutna handlare. De kvitton som annars lätt valsar förbi i mejlflödet skickar du enkelt vidare och samlar ihop i appen. Ordning och reda – och perfekt vid återköp, byte eller reklamationer.

Ladda ner Spara kvittot för Iphone

Ladda ner Spara kvittot för Android

Betalo

Med Betalo blir det rekordsmidigt att betala räkningar och fakturor med ditt kreditkort, föra över pengar till svenska bankkonton eller skicka pengar utomlands. Ladda ner appen och koppla ditt kort så är du igång.

Ladda ner Betalo för Iphone

Ladda ner Betalo för Android

Ecster

Den givna appen för Ecster-kunder. Här ser du snabbt saldo och kortköp, får koll på vad du ska betala den här månaden - och kan välja att delbetala köp i efterhand för att jämna ut din månadskostnad.

Ladda ner Ecster för Iphone

Ladda ner Ecster för Android

Hoppas du hittar dina personliga guldkorn bland apparna. Och dela gärna artikeln med någon du känner som behöver bli lite extra ekonomismart!

Bli matsmart och spara pengar

Städa bort onödiga utgifter

Ha koll på det här när du väljer hemförsäkring